Wat we doen

Fysiotherapie

Heb je last van je knie bij het sporten, of krijg je pijn in je nek als je achter de computer zit? Maak een afspraak met de fysiotherapeut.

De fysiotherapeut onderzoekt wat er aan de hand is en wat de mogelijke oorzaak van de klachten is. Vervolgens wordt een behandelplan voorgesteld, en gaan we aan de slag. De behandeling kan bestaan uit oefeningen, adviezen, mobiliserende handgrepen of massage. Indien nodig maken wij daarnaast gebruik Kinesiotape en van apparatuur, zoals Deep Oscillation en TENS.

Ook voor revalidatie na operaties, bijvoorbeeld aan de schouder of bij een nieuwe knie of heup, kun je de fysiotherapeut inschakelen. Indien nodig komen wij de eerste periode aan huis behandelen.

De meeste mensen komen bij de fysiotherapeut op verwijzing van een huisarts of specialist. Maar je kunt ook zonder verwijzing een afspraak bij ons maken. In dat geval kijken we eerst tijdens een korte screening of jouw klachten met fysiotherapie behandeld kunnen worden.

Manuele therapie

De manueel therapeut is een gespecialiseerde fysiotherapeut, die gebruik maakt van specifieke technieken om de beweeglijkheid te verbeteren.

Met manuele therapie kunnen rugklachten, nekklachten, maar ook bijvoorbeeld pijn in schouder of elleboog zeer effectief worden behandeld. Na de behandeling is het effect meestal direct te merken: de pijn is minder en de beweeglijkheid groter. 
 

Karin van Waveren is onze manueel therapeut. Haar opleiding heeft zij gevolgd bij de stichting Maitland Concept. Karin is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT) en ze staat geregistreerd in het register manuele therapie van het kwaliteitsregister van het KNGF.

Oedeemtherapie

De oedeemtherapeut is een fysiotherapeut die een aanvullende opleiding heeft gevolgd voor de behandeling van oedeem.

Oedeem (vochtophoping in het weefsel) kan ontstaan door allerlei oorzaken, bijvoorbeeld na bestralingen of verwijdering van lymfeknopen, maar ook door kneuzingen en verstuikingen,  

De behandeling bestaat meestal uit een combinatie van manuele lymfedrainage (een rustige, zachte vorm van massage), oefeningen, tapen of behandeling met Deep Oscillation.

Yvonne Griffioen en  Els Vermeulen zijn onze oedeemfysiotherapeuten. Zij hebben hun opleiding gevolgd bij het Nederlands Paramedisch Instituut. Zij zijn ingeschreven in het oedeemregister van het KNGF. 

Facebook Twitter Google+ Linkedin
Deel deze pagina op:

Openingstijden

GREBBEBERG

ma  8.00 - 20.00
di    7.00 - 18.00
wo  gesloten
do   8.00 - 20.00
vr    7.00 - 18.00

LEMELERBERG

ma  8.00 - 17.00
di    8.00 - 12.30
wo  9.30 - 12.30
do   8.00 - 17.00
vr    8.00 - 12.30

Tarieven

Klik hier om te zien welke tarieven wij hanteren

- fysiotherapie -
- manuele therapie -
- oedeemtherapie -


Lemelerberg 5 2402 ZN • Alphen aan den Rijn
 

Grebbeberg 68
2402 ZE
Alphen aan den Rijn

Disclaimer | © 2017 Fysiotherapiepraktijk Griffioen en Van Waveren Realisatie: Matthja.nl